Illustrationer

Interviews

Artikler

  • Artikel om Pia Schutzmann i Magasinet kunst nr. 2 / 2012: “Iagttagelser af det nære”

Kronik

Bøger

  • Pia Schutzmann “Billeder fra et liv” Udgivet februar 2012 – læs her >Kunstanmelder ved Berlingske Tidende, Torben Weirup, portrætterer i bogen “Dobbeltportræt” kunstneren Pia Schutzmann, mens hun maler et portræt af ham. Se hele bogen her: Dobbeltportræt (.pdf)”Pia Schutzmann er født i 1940 i Bergamo, Italien. Hun blev uddannet på Kunstakademiet i København i 1977 under professor Palle Nielsen. Siden 1984 har hun været medlem af kunstnersammenslutningen ‘Koloristerne’.
    Pia Schutzmann har udstillet i Danmark og i udlandet og markerede sig først som den fine, følsomme og figurative grafiker. Siden har hun udforsket maleriet og sideløbende malet en lang række portrætter, både officielle og private. Mest kendt er hun for sit portræt af Dronning Margrethe og bestyrelsen i Nordisk Fjer.
    I fjorten kapitler fortæller Torben Weirup om Pia Schutzmanns karriere, hendes udvikling som kunstner og hendes tanker om sit arbejde. Sideløbende med Torben Weirups fortælling om Pia Schutzmann beskriver han, hvordan hans eget portræt bliver til på lærredet.